Bryllupskaker i det moderne samfunnet

 

 

Bryllupskaker leveres i dag i alle størrelser og varianter.  Dagens konditorer og kakedesignere bruker ulike ingredienser og verktøy for å lage en kake som reflekterer personlighetene til paret og temaet rundt bryllupet. Marsipan, fondant, melis, smørkrem og sjokolade er blant de populære ingrediensene som brukes.

 

 

Bryllupskaker varierer i pris ut i fra størrelsen på kaken og ønskede designkomponenter. Bryllupskakene er vanligvis priset per person, eller per kakestykke.  Bryllupskaker og kakedekorasjoner generelt, er blitt en del av popkulturen i den vestlige verden og serier fra reality-TV som Cake Boss og Amazing Wedding Cakes har økt veldig i populæritet de siste årene.

 

 

I Norge har vi serien “Kakekrigen” som har blitt sendt på TV siden 2013.  I sesong fire fra 2015 var det Elisabeth Holm fra Sarpsborg som vant kakekrigen. Når du bestiller bryllupskake hos Borg Catering er det Elisabeth som designer og baker kakene for Borg Catering sine kunder.

Som man forstår, utgjør bryllupskaken en utrolig viktig og historisk del av selve seremonien under ett bryllup og det er viktig å komme i gang med planleggingen i god tid.  Ring Borg Catering i dag, så skal vi informere og veilede deg gjennom valgmulighetene og prosessene.

 

 

Bryllupskaker gjennom historien

 

 

Før 1800-tallets historie:  Den moderne bryllupskaka har vokst ut av flere forskjellige etniske tradisjoner. En av de første tradisjonene begynte i det gamle Roma, hvor en kake av hvete eller bygg ble brutt over brudens hode for å bringe paret lykke.

 

 

Bryllupskake var opprinnelig et luksus-symbol og var et tegn på feiring og sosial status. Jo større kaken var, desto høyere er sosial rang. Bryllupskaker i England og tidlig Amerika var tradisjonelt fruktkaker, ofte toppet med marsipan og glasur.  Å skjære eller kutte kaken en viktig del av bryllupsselskapet. Hvit glasur var også et symbol på penger og sosial betydning i viktorianske tider, så en hvit bryllupskake var svært ettertraktet. I dag finnes mange ulike smaker og alternativer i tillegg til den tradisjonelle hel-hvite og opphøyde bryllupskaka.

 

 

Senere historie

 

 

Tradisjonelt plasserte bruden en ring inne i parets del av kaken for å symbolisere aksept av forslaget om ekteskap.  Rundt midten av 1700-tallet til begynnelsen av den 19. århundre, ble «brudens kake» servert på de fleste bryllup. Gjestene var forventet å ha et stykke ut av høflighet. Det ble ansett veldig uhøflig og uflaks for brudeparet om man ikke spiste av brudens kake. En tradisjon rundt brudens kake var å plassere en glassring i kaken, og piken som fikk ringen ville etter troen “være neste til å gifte seg”.  Dette veldig likt den moderne tradisjonen med å fange brudebuketten.

 

 

Å dele bryllupskaken

 

 

Handlingen der brudeparet skjærer eller deler opp bryllupskaken sammen er en akt full av symbolikk. Opprinnelig var det bare bruden som kuttet opp kaken og serverte denne til gjestene – –  å spise kaken ville sikre fruktbarhet for brudeparet.Etter hvert som bryllupene ble større i omfang og antall bryllupsgjester økte, ble denne oppgaven delt av brudgommen også. Når denne tradisjonen begynte, ville bruden og brudgommen dele opp og spise et stykke kake sammen før de serverte det til gjestene.  Dette for å symbolisere brudeparets sammenslutning og bekrefte deres løfte om å forsyne hverandre for alltid.

 

 

Bestilling

 

 

 

 

Borg Catering har lang erfaring med bryllup og bryllupskaker og vi kan slå fast at det gjelder å være tidlig ute når det gjelder bestilling.  Da kan brudeparet gå gjennom de ulike valgmulighetene og variantene vi kan tilby, samt det gir vår mesterkakebaker, Elisabeth Holm, god til til å levere en gjennomført og unik kake som kan stå som et senterpunkt for hele seremonien.  Ring oss i dag så svarer vi på de spørsmålene du måtte ha rundt din bryllupskake.