Konfirmasjon er overgangsrituale fra barn til voksen og finnes i de fleste kulturer verden over.

Konfirmasjon – Den store dagen!  I Norge er det forsatt mange som velger å konfirmere seg kristelig.   Konfirmasjonen har fått ulik vekt og utforming over tid innen de forskjellige deler av det norske samfunnet, både kristent og borgerlig.

Felles for begge parter er at konfirmasjon er en festdag sammen med venner og familie som feires med god mat og tilbehør.

Borg Catering kan anbefale tradisjonell festmat som som indrefilet eller koldtbord, eventuelt grillmat, lammestek eller hva konfirmanten måtte ønske . Vi sikrer at feiringen blir en suksess for både konfirmant og deltakere.

Kanskje konfirmanten din lyst på en mer moderne vri i matveien? Da kan vi friste med for eksempel, tapas buffé eller sushi .  Vi tilbyr ett rikelig utvalg av forskjellige retter som vil tilfredsstille alle sammen. La konfirmanten bestemme hva som frister, så hjelper Borg Catering deg med resten.

Vi kan bistå deg deg med teltutleie dersom du har behov for dette.

Borg Catering Logo

/ Artikkel sakset fra NRK.no

«Det nærmer seg den store dager for mange norske tenåringer: konfirmasjonen. Merkedagen er kjent for vonde sko og pengetelling, men også hektisk aktivitet på kjøkkenet – fortrinnsvis for foreldrene.

Flere får andre til å lage maten – men med litt planlegging, og noen timers innsats (se faktaboks), kan du kommer langt rimeligere unna det hele. Koldtbordet er en klassiker når familier samles til fest, men dersom konfirmanten ikke lar seg friste av roastbiff, aspic og eggerøre, kan fingermat – ofte kalt tapas – gjøre susen.

Matredaksjonen har samla ti oppskrifter som alle passer godt på et festbord. Og husk: Lager du flere ting, er det ikke nødvendig å regne en hel porsjon per person. (Med mindre du vil spise rester i dagevis).»

Les hele artikkelen >>


Tapas til konfirmasjon?

  • Spanske småretter, ofte servert sammen med en alkoholholdig drikk.
  • Kan være både varm (for eksempel kjøttboller, fritert blekksprut eller potetbåter) og kald (spekeskinke, ost, oliven).
  • Det sies at den aller første tapas var ei skinkeskive som befolkninga i Andalucia i Spania brukte til å dekke sherryglasset med mellom slurkene.
  • I dag har tapasbegrepet spredd seg til store deler av verden, og ikke alt er tradisjonell, spansk tapas.
  • I Norge bruker mange tapas om all festmat hvor gjestene sjøl kan sette sammen sin egen tallerken, og begrepet har langt på vei erstatta ordet koldtbord.

(Kilde: Store Norske LeksikonWikipedia)